Protejeaza stomacul si ficatul
Substantele antioxidante din porumb ajuta ficatul sa neutralizeze toxinele, reducand riscul de insuficienta hepatica sau ciroza. De asemenea, gastrita si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, malaiul avand efect de reducere a aciditatii si de calmare.
Tine sub control glicemia si colesterolul
Fibrele si vitaminele din complexul B pe care le contine porumbul ajuta organismul sa tina sub control nivelul glicemiei. Specialistii spun ca un consum regulat de mamaliga contribuie si la reglarea glicemiei, dar si a colesterolului, diminunad riscul de boli cardiovasculare.
Bogat in fibre si fara zahar
Mamaliga este o sursa importanta de fibre si nu contine zahar. De asemenea, mamalina contine vitaminele A, B si E. Aceste proprietati ajuta persoanele supraponderale si obeze sa scada in greutate, deoarece preparatul din porumb ofera o senzatie de satietate extrem de rapida (datorita fibrelor). Studii de specialitate au aratat ca la persoanele care consuma regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie precum ingrasarea, somnolenta, lipsa de tonus, sunt reduse considerabil.