Patrunjelul este o planta, al carui suc este foarte puternic, prin urmare, nu ar trebui sa beti mai mult de 30-60 de grame in forma pura.
Pentru a prepara suc de patrunjel, puteti combina cu suc de morcovi sau alte legume crude, cum ar fi telina, salata sau spanac. Sucul de patrunjel crud are proprietati care ajuta la functionarea naturala a tiroidei si glandelor suprarenale, scrie BEWOMAN.RO.
Elementele continute de patrunjel au un efect benefic asupra functionarii normale a vaselor de sange, in special pentru vasele capilare si arteriolelor. Sucul acestei legume este un aliment excelent pentru sistemul genito-urinar. In acelasi timp, aceasta contribuie la eliminarea pietrelor la rinichi si vezicii biliare, precum si in tratamentul altor boli renale si este aplicat cu succes in hidropizie.
Sucul de patrunjel s-a dovedit eficace pentru o serie de boli ale sistemului nervului optic si ochilor. Vizibilitate redusa, probleme ale corneei, cataracta, conjunctivita, oftalmie in toate etapele sale sau oboseala a ochilor, toate acestea pot fi cu succes tratate suc de morcovi si patrunjel, telina si cicoare.
Este important ca sucul de patrunjel sa nu se bea singur, deoarece aceasta poate provoca interferente in sistemul nervos. Prin urmare, acesta trebuie sa fie combinat cu alte legume, permitand efectului sau, fara a cauza efecte secundare in organism. Impreuna cu suc de sfecla, morcovi, castraveti, patrunjelul amelioreaza problemele de menstruatie.
Continutul nutritional al patrunjelului
Aceasta leguma este cunoscuta pentru bogatia sa in diverse substante nutritive:
Este o sursa excelenta de vitamina C (133mg per 100g), o treime ceasca de patrunjel contine la fel de multa vitamina C ca o portocala.
Este bogat in vitamina K (1640 mcg per 100g), este important in coagularea sangelui si sanatatea oaselor.
Aceasta leguma verde este foarte bogata in beta-caroten, un antioxidant important si imunoprotector. Este o sursa excelenta de calciu (138 mg per 100 g). O ceasca de patrunjel tocat furnizeaza aceeasi cantitate de acest mineral cat un pahar cu lapte, dar, de asemenea, furnizeaza in acelasi timp vitamina C si magneziu, si imbunatateste de pana la 50 de ori absorbtia calciului.
Citeste mai mult pe Bewoman.ro.