6. Nu porti la tine pixuri
Daca porti la tine propriile tale pixuri ieftine, poti evita contractarea unor boli. Germenii care provoaca gripa si raceala pot fi foarte usor luati prin contactul mainilor. Fa orice ca sa eviti atingerea obiectelor aflate la indemana publicului (cum ar fi pixul pus la dispozitie la ghiseul de la posta sau la banca) – ca sa reduci riscul imbolnavirilor.
Ce sa faci: Medicii sugereaza sa nu iesi dimineata din casa pana nu ai verificat daca ai la tine, in buzunar sau in poseta, un pix. Poarta-l cu tine peste tot si foloseste-l pe-al tau oricand e nevie sa semnezi ceva.
7. Mergi cu masina peste tot
Foarte muti dintre noi nu fac deloc miscare, iar aceasta e o cale sigura spre boala. Cand specialistii au comparat oamenii inactivi cu cei care faceau o plimbare alerta aproape zilnic au constatat ca cei care nu se miscau s-au imbolnavit de doua ori mai des in cele 4 luni ale studiului decat cei care se plimbau cu regularitate.
Ce sa faci: Expertii spun ca e nevoie doar de 30 de minute de exercitiu aerobic (aici sunt incluse si plimbarile in ritm alert) ca sa pui in miscare celulele sangine albe, facand astfel sistemul imunitar sa functioneze impecabil.
8. Prietenii tai fumeaza
Se stie ca fumatul e otrava pentru tot organismul, dar si fumatul pasiv e aproape la fel de daunator. Din cauza expunerii la fumul de tigara aproximativ 3000 de americani nefumatori mor anual de cancer la plamani si 300.000 de copii sufera de infectii ale tractului respirator inferior. Fumatul pasiv poate declansa crize de astm si agrava simptomele persoanelor alergice. In plus, fumul de tigara s-a dovedit a agrava astmul la copiii prescolari.
Ce sa faci:Evident ca tot ce poti face e sa eviti fumatul pasiv pe cat posibil. Incearca sa nu stai pe langa oameni in timp ce acestia fumeaza si indeana pe toti cei din jur (partener de viata, colegi, prieteni) sa se lase de fumat.
9. Iei antibiotice pentru orice
Daca te repezi la antibiotice de la primul stranut, vei deveni in timp imun la respectivele medicamente, ceea ce va duce la infectii mult mai complexe si mai grave.
Cercetatorii au descoperit ca pacientii care luau antibiotice in exces aveau niveluri reduse de citokine, hormonul care alerteaza sistemul imunitar cand apare o infectie in organism. Cand sistemul imunitar e incapacitat esti mult mai predispus la dezvoltarea bacteriilor super-rezistente si la viitoare boli grave.
Ce sa faci: Ia antibiotice NUMAI pentru infectii bacteriene, foloseste-le imediat ce ti-au fost prescrise si du tratamntul pana la capat. Nu folosi antibiotice preventiv decat la indicatia medicului si nu pastra sau imparti altora pastilele ramase.
10. Esti prea serios
Ai permisiunea doctorului sa te uiti pe YouTube in pauza de masa.
Studiile au aratat ca emotiile pozitive asociate cu rasul scad nivelul hormonilor de stres si maresc nivelul sau activeaza celulele cu rol imunitar. Un experiment facut pe adulti sanatosi carora li s-a arata un filmulet amuzant timp de o ora, a dovedit ca activitatea sistemului imunitar al subiectilor a crescut considerabil in timpul vizionarii.
Ce sa faci: Razi mai mult! Uita-te la comediile tale favorite, ia masa cu un prieten cu simtul umorului si uita-te la caricaturile si glumele trimise de prieteni pe mail inainte sa le dai Delete.
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025