Yrynuka a trimis o reteta delicioasa de Gogosi pufoase cu crema de ciocolata.
Mod de preparare
Intr-un vas mare amestecam faina cu drojdia si sarea. Laptele il incalzim un pic si apoi topim zaharul in el. facem o gaura in faina, punem ouale, laptele indulcit, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Daca vi se pare ca e cam subtire aluatul, mai puneti putina faina. Depinde foarte mult si de marimea oualor. Framantam bine si la final punem ulei, putin cate putin, si continuam framantarea pana se incorpozeaza tot uleiul in aluat.
Lasam la dospit cam 45 min. la loc cald si acoperit cu un prosop. Pregatim masa de lucru, presaram putina faina si intindem o parte din aluat pe masa (foaia sa fie mai subtire decat foaia obisnuita pt gogosi simple). Cu un pahar, facem forme, insa nu apasam pe aluat tare, ci doar pt a vedea unde sa punem gramajoarele de finetti.
Intindem si a doua foaie si o punem peste aluatul cu finetti. Vom vedea gramajoarele de ciocolata si incercam sa decupam cu acelasi pahar, gogosile.
Le mai lasam vreo 15 minute pe masa si apoi le punem la prajit intr-un vas cu ulei.
Atentie insa: partea pe care au stat gogosile pe masa sa fie in sus in vasul de prajit.
Cand capata o culoare rumena, se scot pe un servetel de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1