Este mâncarea sănătoasă mai scumpă? Cum poţi mânca ieftin şi sănătos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Este mâncarea sănătoasă mai scumpă? Cum poţi mânca ieftin şi sănătos

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Este mâncarea sănătoasă mai scumpă? Cum poţi mânca ieftin şi sănătos
zodiile in bucatarie

Am auzit pe foarte multă lume spunând că nu mănâncă sănătos pentru că nu are suficienţi bani la dispoziţie. Şi asta nu este de mirare într-o ţară în care lumea este atât de săracă încât majoritatea resurselor pe care le avem se duc pe mâncare, rămânând foarte puţin pentru orice altceva.

Pe de altă parte însă, aceste resurse financiare puţine sunt combinate şi cu o adoptare din ce în ce mai largă a stilului de alimentaţie occidental, cu părţile sale proaste: mâncatul la fastfood, cumpărarea de alimente numai din supermarket, accentul pe alimente cât mai procesate. Şi asta se vede în bugetul nostru lăsându-ne cu mai puţini bani, dar şi pe corpul nostru, crescând numărul persoanelor obeze, dar şi mai predispuse pentru îmbolnăviri. Să te hrăneşti sănătos tine mai mult de atitudine decât de câţi bani avem la dispoziţie. Treptat, putem schimba atitudinea şi vom observa că vom avea mai mulţi bani.

Ce putem face? Să ne reîntoarcem la modul de hrănire pe care părinţii şi bunicii noştri îl ştiau foarte bine. Aveţi mai jos câteva idei.

– mai puţină carne. Carnea nu trebuie să fie la fiecare masă. Şi în niciun caz sub formă de mezeluri. Dacă vrem să folosim carne atunci putem cumpăra un pui întreg, să îl porţionam şi din el să facem mai multe feluri de mâncare. Nu ar strica nici să ţinem perioadele de post. Pentru a scăpa de falsă impresie că dacă nu mâncăm carne nu se saturam.

– mai multe boabe. Acestea pot să constitie baza alimentaţiei noastre. Ele ne pot oferi proteinele de care avem nevoie. Şi sunt foarte ieftine: fasole, orez, naut, linte, hrişca.

– legume şi fructe de sezon. Pe care să le cumpărăm din piaţă. Mişcarea în plus nu are cum să ne facă rău. Primăvara se găsesc foarte multe: spanac, salate, leurda, urzici, loboda etc. Vara avem roşii, vinete, dovlecei. Iarna găsim varza, morcovi, gulii, ţelina, sfecla roşie, conopida.

Citeste continuarea pe GASTROPEDIA.RO.

Cuvinte cheie:
Data articol: 15/06/2017