Shop
Ultimele 100 de articole

Efectul incredibil al laptelui asupra prostatei

10 august 2011, , Vizualizări:

Excesul de orice fel produce efecte inimaginabile asupra organismului uman. Iar multe dintre lucrurile cu efect benefic asupra oamenilor se transforma in teroristi odata ce se exagereaza cu consumul. Sunt nenumarate exemple care demonstreaza aceasta teorie. Iar un studiu realizat la Universitatea din Montreal, sustine ca exista o legatura directa intre consumul ridicat de lapte si cresterea riscului aparitiei cancerului de prostata. Astfel, cercetatorii au testate 200 de produse lactate in cadrul unui studiu epidemiologic efectuat. Concluziile sunt nelinistitoare pentru iubitorii de lapte. Astfel, s-a demonstrat ca un consum zilnic de 470 g de produse lactate poate dubla riscul aparitiei cancerului de prostata, in comparatie cu un consum de doar 125 g pe zi.


Nu mai putin de 400 de persoane au raspuns la un chestionar asupra consumului de produse lactate. Dintre acestea, 197 sufereau de cancer de prostata. De aici ar rezulta legatura dintre un consum excesiv de lapte. In acelasi timp, s-a aratat faptul ca branza, iaurturile, smantana si ele parte a categoriei produselor lactate n-ar avea un efect similar asupra organismului.


Pana in prezent cercetatorii n-au aflat cu siguranta de ce numai laptele este implicat in dezvoltarea acestui tip de cancer. O posibila explicatie sustine ca grasimea animala prezenta si in lapte ar putea dezactiva anumite gene responsabile cu suprimare a tumorilor canceroase. Alta teorie considera faptul ca un metabolit al vitaminei D, care ajuta la incetinirea cresterii celulelor canceroase, este distrus de calciu. (sursa webmd.com)

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax