Efectele negative pe care le are hot-dog-ul asupra organismului tau - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Efectele negative pe care le are hot-dog-ul asupra organismului tau

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Efectele negative pe care le are hot-dog-ul asupra organismului tau

Hot-dog-ul alaturi de cola fac parte din asa-numitul american dream. Si cine nu-si doreste sa traiasca visul american. Doar ca visurile sunt una iar realitatea inseamna cu totul altceva. Spre exemplu s-a demonstrat stiintific ca ingerarea unui hot-dog pe zi creste riscul de boli cardiovasculare cu 42%. Studiul publicat de Circulation arata cat de nociv este consumul zilnic de carne si mezeluri si care sunt riscurile asociate cu acestea.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

De asemenea, Facultatea de Medicina Harvard, a analizat daca exista efecte negative in cazul in care persoanele obisnuiesc sa gateasca carne proaspata, de vaca, porc sau miel si a celor care au in meniul zilnic mezeluri. Studiul a analizat rezultatele a aproximativ 2000 de cercetari, desfasurate pe circa 1,218 milioane de persoane din zece tari. Astfel, cercetatorii americani au observat ca ingerarea zilnica a 50 g de mezeluri, de exemplu, un hot-dog, cateva felii de salam ori de costita afumata, creste cu 42% riscul de a dezvolta o boala cardiovasculara si cu 19% riscul de diabet.


Pana acum se cunosc deja efectele pe care sarea le are asupra cresterii presiunii sanguine, unul din principalii factori care declanseaza bolile cardiace. De asemenea, in cadrul studiilor pe animale, s-a stabilit ca ateroscleroza (ingrosarea peretilor arterelor mari) este favorizata de conservantii pe baza de nitrati, care scad toleranta la glucoza, ceea ce conduce la dezvoltarea diabetului. Oamenii de stiinta cred cu tarie ca ar trebui realizate mai multe studii despre consumul de carne si efectele sale asupra sanatatii (mai ales in legatura cu cancerul de colon), separat pe carnea proaspata si carnea conservata.

 

Numai asa o persoana mai sensibila poate alege in cunostita de cauza ce alimente trebuie incluse in dieta sa. Cel putin asa fiecare hotaraste ce este mai bun pentru el/ea si pentru sanatatea sa. (Sursa: yahoo.news.com)

Cuvinte cheie:
Data articol: 16/08/2011