Efectele miraculoase ale ciocolatei asupra trupului si sufletului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Efectele miraculoase ale ciocolatei asupra trupului si sufletului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Efectele miraculoase ale ciocolatei asupra trupului si sufletului
Efectele miraculoase ale ciocolatei
Credit foto: Depositphotos.com

Una dintre cele mai mari inventii ale omenirii este, fara doar si poate, ciocolata. Cei mai multi dintre oameni stiu cat de confortabila pentru suflet este ciocolata, insa putini stiu ca aceasta are efecte miraculoase asupra trupului si a mintii.

Un nou studiu sugereaza ca un consum mai mare de flavonol, un component din cacao, imbunatateste functiile cognitive si tensiunea arteriala la persoanele in varsta care au probleme cognitive moderate.

In timpul cercetarii, bolnavilor li s-au oferit bauturi cu continut redus, intermediar si bogat in flavonol. Functiile cognitive, inclusiv cele executive, memoria pe termen scurt si lung, viteza de procesare a informatiilor si abilitatile de gandire in general, au fost testate dupa 8 saptamani. Persoanele care au consumat bauturi cu continut intermediar si bogat in flanovol au inregistrat cele mai insemnate progrese din punct de vedere al functiilor cognitive.

„Acesta este primul studiu care demonstreaza ca un consum regulat de flavonol din cacao poate imbunatati functiile cognitive la persoanele in varsta care au probleme moderate cu gandirea”, a declarat Giovambattista Desideri seful echipei de cercetare si profesor asociat al Universitatii L’Aquila din Italia. Aceste rezultate, alaturi de altele asemanatoare, evidentiaza rolul benefic pe care consumul moderat de ciocolata in mentinerea sanatatii.

Ti-e pofta de ciocolata? Iata ce poate insemna

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/09/2023