Multă apă și numai 13 calorii la suta de grame! Asta recomandă castravetele ca fiind leguma ideală pentru slăbit! E depurativ, diuretic și, datorită aportului de fibre, ajută la eliminarea grăsimilor (a surplusului de grăsimi – !) din organism. Unde mai pui că este bogat în minerale – îndeosebi oligoelemente – ceea ce-l face să fie de preferat altor alimente mai sărace în acele elemente care ne garantează sănătatea. Să facem doar un mic „inventar”: 23 mg/100 g de fosfor, 19 mg/ 100 g de calciu. Apoi: fier, magneziu, potasiu, vitaminele A, B, C, E și PP.
Mai vreți și alte argumente? Ce-ați zice de faptul că DIETA CU CASTRAVETE vă asigură 2 KK PIERDUTE ÎN 2 ZILE!
Dar înainte de a vorbi despre dietă, să vedem ce alte virtuți mai are castravetele:
Fiind un bun diuretic, curăță rinichii de toxine, ajută la eliminarea calculilor biliari și ameliorează durerile de articulații. De asemenea, reglează tensiunea arterială, datorită conținutului ridicat de potasiu. Pentru că ei conțin o enzimă numită erepsină, stimulează funcțiile ficatului, ajutându-l să digere proteinele. Elimină toxinele din sânge și ajută absorbția de vitamine și minerale. Tot secretul e să consumați, în stare crudă, măcar un castravete pe zi!
Cura de slăbire cu catravete crud nu e nici pe departe dificilă. În funcție de obișnuințele tale nutriționale, poți alege una dintre aceste două variante, la fel de eficiente și de sănătoase pentru organism.
Varianta I
Ziua 1
Micul dejun: o felie de pâine cu seminţe cu o linguriţă de unt degresat şi o salată de castravete cu verdeaţă (200 g)
Gustare: un pahar de chefir degresat (125 ml), amestecat cu un castravete şi câteva picături de suc proaspăt de lămâie
Prânz: doi castraveţi umpluţi cu cremă de brânză şi smântână, amestecată cu ceapă tocată şi mărar. Se lasă câteva minute la frigider, înainte de a fi consumați.
Gustare: salată cu castraveţi proaspeţi cu verdeaţă – aveți voie să o consumați în cantităţi nelimitate
Cină: cartofi gratinaţi (200 g) sau legume gratinate (200 g) – legumele sau cartofii se fierb în apă cu lapte cu puțină șuncă slabă de pui sau cu piept de pui, se adaugă condimente, se rade brânză cu conținut scăzut de grăsimi și se coace la cuptor.
Citeste continuarea pe AntenaSatelor.ro.