De ce este oala cu presiune un mod rapid si sanatos de a gati - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce este oala cu presiune un mod rapid si sanatos de a gati

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » De ce este oala cu presiune un mod rapid si sanatos de a gati
oala_sub_presiune_fissler

Traim intr-o epoca a vitezei, o epoca in care am invatat sa renuntam la micile placeri cotidiene in favoarea obligatiilor zilnice care, stim cu totii, ne cosuma tot mai mult timp si energie.  Chiar si gatitul a devenit un lux pe care nu multi si-l pot permite.

O mancare proaspat gatita poate fi si ea incadrata, cu usurinta, la categoria „mici placeri cotidiene”. Insa cine mai are timp sa gateasca? Statutul de gospodina este pe cale de disparitie, daca nu chiar inexistent. Cu toate acestea, parca nimic nu se compara cu mancarea preparata acasa.

 

set oale presiune
Si atunci, ce mai e de facut?

 

Amatorii deliciilor culinare au descoperit metode la indemana pentru a face fata, cu succes, provocarilor societatii moderne. Unul dintre cele mai uzuale instrumente de lucru din bucataria oricarei gospodine este, astazi, oala sub presiune. Realizate din otel inoxidabil, de diferite marimi si modele, aceste accesorii de bucatarie sunt folosite la scara larga, in primul rand pentru reducerea timpului de gatire cu pana la 75%. Cand stim ca aceasta are, drept rezultat, reducerea consumului la plata facturilor de electricitate sau gaze, de ce am mai sta pe ganduri? Ceea ce inainte gateam in patru ore, acum putem prepara in doar 45 de minute.

 

Un alt mare avantaj pe care il aduce folosirea oalei sub presiune este pastrarea nutrientilor si aromelor. Desi in urma oricarui proces termic se pierd o parte din substantele nutritive, nutritionistii sunt de parere ca legumele si fructele preparate in acest fel nu sunt de evitat. Iar daca reducem si timpul de fierbere la 75% vom obtine o mancare mai sanatoasa, iar legumele si verdeturile isi vor pastra, in mare parte, savoarea si prospetimea.

 

Acest tip de oala este dotat cu un sistem de siguranta care permite deschiderea ei doar in momentul in care mancarea este gatita. Atentie, insa! Daca insistati sa deschideti oala prea devreme, continutul acesteia poate exploda si va puteti arde. Un indiciu este chiar butonul de pe capac. Atunci cand e ridicat, inseamna ca oala este sub presiune si nu e timpul sa o deschideti, iar cand e coborat, e un semn ca puteti indeparta capacul.

 

 

Citeste continuarea aici.

 

Data articol: 24/02/2014