Reducerea riscului de cancer cu 44%
Cercetatorii de la Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention sustin ca au descoperit o asociere protectiva intre consumul de usturoi crud si cancerul la plamani, „usturoiul poate servi ca agent preventiv impotriva cancerului la plamani”, au scris ei.
In studiul publicat in jurnalul Cancer Prevention Research, se observa ca medicina chineza a folosit usturoiul cu 2.000 de ani IC. Autorii sugereaza ca anumiti compusi din leguma ca de exemplu sulfura de dialil, eliberata in momentul in care usturoiul este zdrobit/taiat contribuie la abilitatile sale protective. Cercetatorii nu au studiat efectele consumului de usturoi gatit.
Au fost facute mai multe studii legate de sulfura de dialil si inhibarea proliferarii celulelor canceroase. Unul dintre acestea a fost realizata in Republica Coreea, iar cercetatorii au examinat abilitatea sulfurii de dialil de a distruge celulele implicate in productia de radicali liberi. Oamenii de stiinta au notat ca dupa un tratament de 24 de ore cu sulfura de dialil celulele vinovate au fost distruse. Studiul a fost publicat in Journal of Biochemical and Molecular Toxicology.
Cercetatorii au examinat 4.500 de adulti sanatosi si 1.424 de bolnavi de cancer la plamani si au descoperit ca persoanele care mancau usturoi de cel putin doua ori pe saptamana prezentau un risc mai scazut cu 44% de a face cancer la plamani.
Oamenii de stiinta considera ca sulfura de dialil este cea care ii ofera usturoiului abilitatile sale preventive. Usturoiul este un ingredient important in medicina chineza folosit in multe dintre remediile lor traditionale.
Sursa: wakeup-world.com
Citeste continuarea: 1 2