4. Untul de migdale
Migdalele, alunele, nucile contin “grasimi destepte” (mononesaturate si polinesaturate). De asemenea, au in component fitosteroli care pot reduce nivelul colesterolului, imbunatati sistemul imunitar si scade riscul dezvoltarii unor forme de cancer. Totodata, multe dintre vitaminele si mineralele, care adesea lipsesc din organismul uman, precum vitamina E si magneziu se gasesc in aceste alimente.
Migdalele contin fitochimicale care ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) si grasimi mononesaturate care pot creste colesterolul bun (HDL). In plus, migdalele sunt bogate in antioxidanti.
O modalitate buna de a manca regulat migdale este sa folosesti untul de migdale. Nu uita totusi ca untul este bogat in grasimi (chiar daca fac parte din categoria celor sanatoase) asa ca mananca putin.
Nu rata nici: Diete de slabit periculoase. 7 cure de slabire care iti pun viata in pericol
5. Sos pesto (preparat cu ulei de masline)
Sosul presto facut cu busuioc, ulei de masline, parmezan si nuci este o modalitate excelenta si gustoasa de a introduce uleiul de masline in dieta ta zilnica. Alaturi de grasimile sanatoase mononesaturate, uleiul de masline contribuie cu peste 30 de fitochimicale, multe dintre ele avand proprietati antioxidante si antiinflamatorii in organism. Poate fi folosit la sandwich-uri si pizza, la cartofii calzi sau reci si la paste (alegele pe cele din cereale integrale).
Citeste continuarea: 1 2