Supa detoxifianta cu morcovi si ghimbir
Ingrediente
900 g morcovi maruntiti
2 cepe maruntite
6 cesti de supa de oase sau de legume
3 linguri de ghimbir proaspat razuit
3 catei de usturoi maruntiti
1 ceasca de lapte de cocos
sare de mare, piper negru si ceapa dupa gust
2 linguri de ghee sau ulei de cocos
Mod de preparare
Morcovii, ghimbirul, usturoiul si supa se pun intr-o oala si se fierb pana dau in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic. Separat se soteaza ceapa intr-o tigaie, se adauga ghee si se gateste pana cand capata o textura caramelizata. Ceapa si supa se amesteca intr-un blender cateva minute. La final se adauga lapte de cocos si se asezoneaza dupa gust amestecand bine continutul.
Nu rata nici: 10 beneficii ale detoxifierii cu sucuri
Supa detoxifianta cu linte rosie
Ingrediente
¼ ceasca de ulei de cocos, ulei de masline sau ghee
2 cartofi dulci maruntiti
1 mar maruntit
1 ceapa maruntita
2 morcovi maruntiti
½ ceasca de linte rosie spalata
½ lingurita de chimion macinat
½ lingurita de boia de ardei iute
½ lingurita de boia de ardei dulce
4,5 cesti de supa de oase sau de legume
2,4 cm radacina de ghimbir tocat
sare si piper negru dupa gust
Mod de preparare
Se incalzeste uleiul de masline intr-o oala, la foc mediu. Se adauga cartofii, marul, morcovii, ceapa si se gatesc pentru 10 minute. Se adauga lintea, ghimbirul, chimionul, supa boiaua dulce si iute si se da supa in foc. Se lasa apoi la foc mic timp de 30 de minute, pana cand se inmoaie ingredientele. Dupa ce supa se ingroasa se mai fierbe putin la foc mic. La final, se poate asezona, optional, cu crema de cocos (smantana vegetala).
Sursa: organichealthremedies.com
Foto: pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2