Virtutile terapeutice ale orzului au fost egal pretuite de greci si de daci, care il cultivau nu doar ca materie prima pentru paine (in combinatie cu faina de grau), ci si ca leac pentru o multime de boli. Cercetari de ultima ora confirma faptul ca, mai ales primavara, cand planta este in faza de dupa rasarire, in tulpinile ei sunt secretate substante cu efecte vindecatoare uimitoare, chiar si in boli aparent fara leac: cancer, hepatite, pancreatite, anorexie, anemie, diabet, tuberculoza etc. In cele ce urmeaza, vom cauta sa deslusim cate ceva din misterele acestui elixir de primavara.
Iata ce beneficii are orzul verde asupra sanatatii.
Cancer
Consumarea zilnica vreme de o luna a sucului de orz (100 ml/zi – 50 ml dimineata si 50 ml seara, diluat cu apa) incetineste dezvoltarea tumorilor si previne formarea lor. (Se administreaza cu 30 de minute inainte de mesele principale). Efecte de remisie s-au constatat in cazul tratamentului cu suc de orz verde al cancerului de piele, al cancerului pancreatic, al diverselor forme de leucemie.
Gastrita, ulcer, pancreatita, colita
Se face un tratament de primavara, in care se consuma un sfert de pahar de suc de orz diluat cu apa, de 3-4 ori pe zi. Clorofila din compozitia acestui suc ajuta la refacerea mucoasei si a peretilor gastrici, in timp ce substantele sale alcaline reduc aciditatea. Alt remediu: se mananca 2 linguri de orz incoltit pe zi sau se administreaza macerat din pudra de orz (o lingurita pudra la 100 ml apa rece). Se ia de 3 ori pe zi.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!