Cum te afecteaza la maturitate, curele de slabire din copilariei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum te afecteaza la maturitate, curele de slabire din copilariei

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cum te afecteaza la maturitate, curele de slabire din copilariei

Femeile care tin constant cura de slabire in copilarie/adolescenta sunt mult mai predispuse la obezitate, consum de alcool si tulburari alimentare, la maturitate. Aceasta este concluzia unui studiu recent, sustinut in cadrul intalnirii anuale a Societatii americane de studiu al comportamentului alimentar. “Putem spune cu certitudine ca dietele tinute la varste fragede atrag probleme de sanatate mai tarziu”, spune Pamela Keel, coordonatoarea studiului, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din Florida.

 

Studiul

Keel si echipa sa au descoperit ca, pentru fiecare an in minus la varsta la care se incepe dieta, cresc proportional riscurile de a dezvolta o problema medicala. De exemplu, o fata care incepe sa tina diete de la 11 ani, va fi mai predispusa cu 14% sa aiba o tulburare alimentara, cu 79% sa abuzeze de alcool si cu 67% sa fie obeza la 30 de ani, fata de o fata ca incepe sa tina cure de slabire la 12 ani. “Una dintre cauze ar putea fi consumul limitat de alimente care poate influenta dezvoltarea creierului. Acesta va avea, dupa aceea, sensibilitati in ceea ce priveste alimentele si alcoolul, cu tendinte de supraconsum”, spune Pamela Keel.

Ca sa ajunga la aceasta concluzie, Keel si echipa sa au intervievat 2181 de femei. Anii de studiu au fost 1982 si 1992, 2002 si 2012. Participantelor li s-au analizat starea de sanatate si obiceiurile alimentare. In anul 1982, 60% dintre persoanele chestionate tineau diete scazute in calorii. Zece ani mai tarziu – in 1992 – cea mai populara dieta era cea scazuta in grasimi. In 2012, cea mai la moda dieta era cea scazuta in carbohidrati. In anii ’80, varsta medie la care se incepea cu o cura de slabire era 14,6 ani. In anii 2000, varsta a crescut la 15,4 ani.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/09/2015