Cum sa scapi de arsurile la stomac de Sarbatori. Ce si cat sa mananci ca sa nu suferi
Alege cartofii copti sau fierti, nu prajiti, nu piure
Daca ai arsuri gastrice, nu trebuie sa renunti definitiv la alimentele tale preferate, trebuie doar sa alegi corect pregatirea lor pentru a te feri de alte complicatii ulterioare. De exemplu, piureul poate sa declanseze arsurile gastrice in timp ce cartofii copti nu. Cand vine vorba de produse lactate, cele care au cel mai mic continut de grasimi sunt cele mai potrivite, deci renunta la un si smantana. Daca trebuie neaparat sa iti asezonezi cartofii copti, fa-o cu iaurt sau smanatana cat mai slaba.
Mananca curcan dar doar carnea slaba, nu si pielita grasa. Cel mai indicat este sa consumi pieptul de curcan si sa eviti carnea mai inchisa la culoare si mai grasa. Aceeasi regula este valabila si pentru sosul de la friptura, cu cat este mai slab, cu atat mai bine.
Nu rata nici: Ai arsuri gastrice? Iata 9 afectiuni grave ce pot avea aceleasi simptome
Incheie masa cum se cuvine
Daca ai facut numai alegeri sanatoase pana acum, nu te ineca ca tiganul la mal. Ai grija cat si ce bei la finalul mesei. Apa plata este cea mai recomandata, si berea fara alcool de asemenea nu prezinta un risc ridicat pentru problemele tale gastrice. La desert, evita ciocolata si nu incheia „o masa copioasa cu o tigara canceroasa”. O plimbare dupa masa este mai indicata decat somnicul de dupa-amiaza. Cand te culci, ai grija ca perna sa fie destul de umflata si sa iti tina capul ridicat pentru a nu declansa refluxul gastric.
foto: Pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2