Cum sa pastrezi alimentele pentru mai mult timp fara sa le tii la frigider. 6 sfaturi de la bunici - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum sa pastrezi alimentele pentru mai mult timp fara sa le tii la frigider. 6 sfaturi de la bunici

cum sa pastrezi alimentele - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mason-jars-2742757_1920

Le pui in gheata

Recipientele cu gheata sunt versiunea veche a frigiderului modern. Se puneau alimentele intr-o cutie, iar deasupra un calup mare de gheata. Cand se topea gheata, se aduceau alte calupuri.

Le pui la afumat

Carnea (in special costitele sau pieptul), dar si alte preparate din carne se conserva prin afumare dupa retete bine pastrate din strabuni. Pe langa faptul ca vor tine mai mult timp, alimentele vor avea si o aroma speciala.

Nu rata nici: Cum sa asezam alimentele in frigider. 10 reguli de baza

Le pui la uscat

Prin “deshidratare”, alimentele isi pierd umiditatea care conduce la aparitia mugecaiului sau a ciupercilor. Alimentele se sareaza si se pun la uscat, in soare.

Sursa: littlethings.com

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 10/03/2022