3. Sucul de sfecla rosie
Contine zaharuri, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Este racoritor, foarte nutritiv si energetic. Se recomanda in anemii, demineralizare, TBC si chiar si in cancer. Este foarte folositor in cazul epidemiilor de gripa. Este contraindicat diabeticilor. Nu este indicat sa se consume prea mult suc de sfecla, deoarece da stari de voma si greturi, ca urmare a efectului de epurare rapida a substantelor toxice din ficat. Se recomanda un pahar de suc de sfecla pe zi, repartizat in trei reprize.
4. Sucul de spanac
Contine saruri minerale, oligoelemente, vitamine. E remineralizant, antianemic, antiscorbutic, cardiac tonic. Este recomandat in anemii, convalescenta, scorbut, rahitism, astenie fizica si nervoasa, arsuri. Este foarte bun pentru curatarea intregului traiect digestiv. Consumat in cantitate de 500 ml pe zi, a vindecat constipatii cronice.
5. Sucul de telina
Contine saruri minerale, oligoelemente, vitamine. Este aperitiv, tonic al sistemului nervos si general, remineralizant, diuretic, depurativ, antireumatismal. Se foloseste in inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenta, demineralizare, reumatism, guta, afectiuni pulmonare, litiaza urinara, impotenta. Se administreaza cate 1-2 lingurite de 3 ori pe zi inainte de mese, sau cate 1/2 pahar pe zi timp de 15-20 de zile in cure intensive. Favorizand eliminarea excesului de apa din tesuturi, poate fi folosit in cure de slabire.
Citeste mai multe aici.
Citeste continuarea: 1 2