Să găteşti fără carne, ouă, lapte, smântână, unt poate să fie dificil atunci când toate reţetele tale favorite le conţin pe unele sau altele. Cu ce anume le-ai putea înlocui?
Vă prezentăm mai jos reţetele favorite, însă concepute astfel încât să fie preparate şi în perioada de post. Vom trece prin toate, de la sarmale până la pizza şi clătite.
Sarmale
În această reţetă, carnea este înlocuită cu ciuperci, astfel încât să ai parte şi de proteine.
Cornuleţe
Îţi este greu să îţi închipui prăjituri fără ou? Aceste cornuleţe delicioase îţi vor schimba părerea: se poate.
Paste
Pastele sunt printre cele mai rapide mâncăruri. Dar dacă nu ai vrea să le mănânci goale ce să mai pui în ele? Tofu!
Musaca
Obişnuim să facem musacaua cu un sos gros de lapte şi umplute cu carne. Acum vom folosi însă legume. Şi nu ne va părea rău.
Citeste continuarea pe GASTROPEDIA.RO.