Cum sa alegi si sa conservi fructele de padure - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum sa alegi si sa conservi fructele de padure

fructe de padure - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - berries-1546125_1920

 

  1. Atentie la terenurile private

Fii sigur ca terenul de pe care culegi fructele de padure nu apartine cuiva. Poti cere informatii la primaria locala cu privire la regulile in ceea ce priveste culesul fructelor de padure.

 

 

 

Acum ca ai facut stocul de fructe de padure, iata si 3 modalitati de conservare.

 

 

  1. Congelarea

Este una una dintre cele mai usoare modalitati de a conserva fructele de padure. Fructele de padure congelate isi pastreaza textura si sunt excelente in smoothie-uri si in prajituri si placinte. Totul e sa ai suficient spatiu in congelator.

 

 

  1. Deshidratare

Fructele de padure deshidratate sunt mai simplu de depozitat si pastreaza si calitatile nutritionale. Dezavantajul este ca procesul de deshidratare dureaza. Fructele de padure deshidratate se pot consuma ca atare sau rehidratate in diferite retete.

 

 

  1. Conservarea

Conservarea prin fierbere a fructelor de padure poate duce la pierderea unora dintre calitatile nutritionale (in special Vitamina C), insa multe alte vitamine si antioxidanti raman. Desi procesul de conservare este mai complicat decat congelarea sau deshidratarea, el prezinta avantajul ca se se poate stoca pe termen de lung (cel putin un an-doi).

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/06/2017