Un studiu recent arată o metodă inedită prin care ar putea fi detectat cancerul, cu ajutorul ciocolatei şi al băuturilor carbogazoase.
Ciocolata, băuturile carbogazoase şi alte preparate bogate în zaharuri ar putea fi utilizate în curând ca detectori ai cancerului, întrucât tumorile maligne consumă mai multă glucoză decât ţesuturile sănătoase, scrie RTV.NET.
Oamenii de ştiinţă au inventat o metodă care depistează consumul de glucoză din ţesuturi, folosind imagistica prin rezonanţă magnetică (RMN), pentru a depista tumorile din organism.
Adaptând un dispozitiv RMN pentru a monitoriza consumul de glucoză din organism, cercetătorii de la University College din Londra (UCL) au descoperit că tumorile strălucesc mult mai intens în timpul acestui test, după ce pacientul a consumat un preparat bogat în zahăr.
Această tehnică reprezintă astfel o alternativă mai simplă şi mai sigură faţă de la tehnica standard radioactivă (de depistare a tumorilor, n.r.) şi ar putea fi disponibilă pe piaţă peste aproximativ 18 luni.
Află mai mult despre tehnica de depista a cancerului cu ajutorul ciocolatei şi a sucurilor pe RTV.NET.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!