Controversat: Tu ai mânca specialitatea culinară brânză din lapte matern? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Controversat: Tu ai mânca specialitatea culinară brânză din lapte matern?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Controversat: Tu ai mânca specialitatea culinară brânză din lapte matern?

Francezii sunt renumiţi pentru specialităţile culinare, iar printre ele s-ar număra şi brânza din lapte matern. Ei s-au gândit, se pare, la grija permanentă a oamenilor pentru o alimentaţie sănătoasă, aşa încât brânza din lapte matern a fost pentru ei soluţia tuturor problemelor.

Le Petit Singly, o mică fermă din Franţa, fondată în 1947 şi specializată în brânzeturi, a creat reţeta perfectă pentru brânza din lapte de mamă, precizează site-ul Le Petit Singly. Procesul tehnologic este similar celui în care se folosesc laptele de oaie, vacă, bivoliţă etc. Producătorii se laudă că brânza este bogată în vitamine (deşi există şi păreri potrivit cărora nutrienţii şi vitaminele s-ar pierde la procesul de ultra-pasteurizare). Mai mult, pe site-ul fermei se regăseşte şi meniul pe care o mamă „donatoare” ar trebui să-l urmeze zilnic, precum şi să nu fie fumătoare, consumatoare de alcool sau stupefiante de orice natură. Până la urmă, site-ul s-a dovedit a fi o glumă. Bună sau proastă depinde de fiecare persoană în parte.

Însă, nu peste multă vreme, un newyork-ez vine şi el cu o reţetă. Bucătar de meserie, Daniel Angerer a dorit să-i vină în ajutor soţiei sale care avea foarte mult lapte. El a experimentat acasă o reţetă proprie şi a obţinut un nou tip de brânză. Modul de preparare îl găsiţi aici. El pretinde că a folosit 2 căni de lapte matern, 2 căni de lapte, 1 lingură şi jumătate de iaurt, cheag, o lingură de sare de mare.

Comentariile la blogul bucătarului din New York au curs valuri. Unii dezgustaţi, alţii crezându-l fabulos, ba chiar au fost câţiva care l-au încurajat să facă şi îngheţată.

 

Voi ce credeţi se poate face brânză din lapte matern? Aţi cumpăra un astfel de produs?

 

 

Data articol: 25/04/2012