Controversa: Grasimea te ingrasa sau nu? Afla parerea specialistilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Controversa: Grasimea te ingrasa sau nu? Afla parerea specialistilor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Controversa: Grasimea te ingrasa sau nu? Afla parerea specialistilor
Grasimea te ingrasa - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - slimming-2728331_1920

Daca te simti confuz si nu mai stii daca grasimea te ingrasa sau nu, daca sa ai sau nu o dieta care contine grasimi, nu esti singurul. Multi oameni au aceasta dilema pe care acum specialistii in nutritie vin sa o rezolve: Grasimea nu ingrasa si nu te imbolnaveste!

Si atunci, de ce atat de multa lume considera grasimile ca fiind nesanatoase si cauzatoare de infarct? Studii de specialitate din trecut au descoperit ca in anumite zone, in care populatia avea o dieta bogata in grasimi – in special grasimi saturate – se inregistrau mai multe cazuri de boli cardiovasculare. S-a tras concluzia generala ca grasimile cauzeaza boli de inima. Un lucru care arata doar o corelatie, nu si o cauzalitate. Ar fi ca si cum ai spune ca daca soarele rasare in fiecare zi cand tu te trezesti, faptul ca tu te trezesti face soarele sa rasara.

Cercetatorii americani au pornit o alta serie de studii pentru a descoperi legatura exacta intre grasimi si bolile de inima.

S-a descoperit astfel ca atunci cand consumi o dieta scazuta in grasimi scade colesterolul. Partea proasta este ca scad atat colesterolul rau, cat si colesterolul bun, care ajuta – de fapt – organismul. De asemenea, cand oamenii consuma prea putine grasimi, consuma, in schimb, prea multe alimente care contin amidon si zaharuri, ceea ce duce la cresterea colesterolului care determina aparitia bolilor cardiovasculare.

Citeste si: Colesterol marit? 10 alimente cu grasimi trans care te pot ucide

Iata ce grasimi poti consuma pentru a fi sanatos, recomandate de dr. Mark Hyman, fondatorul UltraWellness Center, autorul mai multor carti de specialitate devenite Bestseller in Statele Unite.

 – avocado

– nuci (simple, pecan sau macadamia), migdale

– seminte (dovleac, susan, chia, canepa)

– peste (sardine, macrou, hering, somon)

– ulei de masline extravirgin

– ulei de cocos extravirgin

– carne de animale crescute exclusiv cu iarba.

Concluzia finala pe care o putem trage cu totii este ca nu grasimile sunt periculoase pentru organismul uman – in special cele de calitate – ci zaharul.

Nu rata nici: Nu fugi de grasimi: 9 alimente cu grasimi sanatoase

Imagine de Michal Jarmoluk de la Pixabay

Data articol: 11/04/2022