Daca esti un iubitor al carnii de peste, probabil ca esti la curent cu beneficiile pe care le au acizii grasi omega-3 asupra organismului uman. Aceste credinte sunt rasturnate, insa, in cartea “Meatonomics”, a autorului american David Robinson Simon.
Potrivit acestuia si a cercetatorilor citati in carte, somonul este departe de a fi un aliment sanatos. Iata care sunt argumentele lor.
1. Beneficiile somonul, o poveste pescareasca
Potrivit nutritionistului John McDougall, somonul contine grasimi care sporesc riscul de obezitate si diabet de tip 2. Tot el spune ca 30 g de somon contin tot atat colesterol cat aceeasi cantitate de hamburger. Totodata, aciditatea din carnea de somon contribuie la aparitia osteoporozei si a pietrelor la rinichi.
2. Somonul de crescatorie e si mai periculos
Somonul de crescatorie poate contine mai multe substante periculoase care sa duca la aparitia cancerului si nu este deloc recomandat gravidelor, mamelor care alapteaza si copiilor. Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul de Nutritie din Statele Unite, aceste substante contribuie la reducerea IQ-ului si a abilitatilor cognitive ale celor mici.
Citeste continuarea: 1 2