Ciuperca tibetana, miraculoasa pentru trup si minte - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ciuperca tibetana, miraculoasa pentru trup si minte

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ciuperca tibetana, miraculoasa pentru trup si minte
ciuperca tibetana - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - pexels-freestocksorg-165228

Cultivata in cea mai mare parte in platoul tibetan, ciuperca tibetana este apreciata pentru numeroasele beneficii nutritionale si culinare.

Ciupercile sunt plante microfungice care pot fi cultivate sau gasite in salbaticie. Soiurile de ciuperci tibetane includ cordyceps, chanterelles, boletus si coama leului.

Povestea despre un profesor polonez care a reusit sa vindece cancerul de ficat in timpul sederii sale in India este cea mai buna introducere care poate prezenta puteri de vindecare pe care le poseda ciupercile tibetane. Mai mult, el a fost cel care a adus aceasta ciuperca in Europa.

Ciuperca tibetana, valoare nutritionala

Ciuperca tibetana are minerale esentiale, este saraca in calorii si bogata in fibre. Ciupercile tibetane contin cantitati variate de aminoacizi esentiali si minerale, cum ar fi fierul, zincul, seleniul, molibdenul si cuprul. De asemenea, contine acizi grasi sanatosi si vitaminele A, D si E.

Beneficii pentru sanatate


Ciupercile tibetane sunt fermentate pentru a face chefir, o bautura probiotica care contine bacterii lactice. Chefirul are efecte imunomodulatoare, anti-bacteriene, anti-neoplazice si antifungice.

Chefirul facut din ciuperca tibetana este capabil sa controleze cresterea si proliferarea diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi leucemia.

Ciupercile tibetane te mentine tanar


Ciuperca tibetana are proprietati anti-imbatranire, potrivit unui studiu de cercetare realizat de oamenii de stiinta chinezi.

Chefirul facut din aceasta ciuperca contine zahar, lipide si proteine ​​care se leaga impreuna pentru a forma boabe de polizaharide. Aceste boabe au proprietati afrodisiace care va pot imbunatati starea de spirit.

Deoarece chefirul se prepara fermentand ciupercile in drojdie, amestecul rezultat contine cantitati mici de alcool. Acest lucru este responsabil pentru senzatia de caldura si ameteala pe care bautorii o raporteaza.

Chefirul facut din aceste ciuperci controleaza psoriazisul si eczema, imbunatateste sistemul imunitar, scade glicemia si regleaza tensiunea arteriala, ajuta sistemul nervos si imbunatateste memoria si atentia, opreste cresterea celulelor canceroase.

Photo by freestocks.org from Pexels

Cuvinte cheie:
Data articol: 09/11/2020