Printre cele mai intalnite cauze ale deficientei de magneziu se numara:
– un consum mai mic de trei portii de legume pe zi;
– consum excesiv de alcool;
– o dieta bogata in zahar;
– medicamente precum antiobioticele si diureticele;
– probleme digestive.
Magneziu, mai important decat calciul
In ultimii 50 de ani s-a vorbit foarte mult despre suplimentele cu calciu. Insa daca te uiti la statistici, suplimentul cu magneziu este mult mai important.
In cazul adoptarii unei diete traditionale raportul calciu magneziu este de 1:1 sau 2:1. Insa dieta obisnuita este de 3.5:1, ceea ce inseamna un aport scazut de magneziu.
In plus, trebuie sa-ti amintesti ca organismul are nevoie si de magneziu pentru a folosi corespunzatator calciul. Tocmai de aceea, milioanele de oameni care iau suplimente de calciu fara magneziu nu inregistreaza nicio imbunatatire.
Studii despre beneficiile magneziului
Sunt peste 10.000 de studii despre beneficiile magneziului. Iata cinci zone cheie unde magneziul s-a dovedit a fi crucial:
Boli cardiovasculare
Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition (Jurnalul Nutritiei clinice) la care au participat 241.378 sustine ca o dieta bogata in magneziu reduce riscul de atac cerebral cu 8%. Un alt studiu a descoperit ca prin cresterea nivelului de magneziu (prin dieta) a scazut riscul de atac de cord cu 38%.
Fibromialgie
Un studiu publicat in Magnesium Research a examinat modul in care magneziul reduce neplacerea cauzata de fibromialgie. Cercetarea a indicat faptul ca o crestere a consumului de magneziu reduce durerea si, in acelasi timp, imbunatateste sistemul imunitar.
Diabet de tip 2
Dietele bogate in magneziu poate reduce semnificativ riscul de diabet de tip 2 intrucat magneziu joaca un rol important in ceea ce priveste metabolismul glucozei. O crestere cu 100mg dozei zilnice de magneziu scade riscul de diabet de tip 2 cu 15%.
Osteoporoze
Magneziul este un mineral esential pentru formarea oaselor si utilizarea calciului. De fapt, mai mult de jumatate din magneziul aflat in corpul uman este depozitat in oase. Un studiu publicat in Biology Trace Element Research a descoperit ca suplimentarea cu magneziu are ca efect incetinirea dezvoltarii osteoporozei.
Migrene
Deficienta de magneziu a fost legata de aparitia migrenelor din cauza dezechilibrului de neurotransmitatori. Un studiu publicat in Expert Review of Neurotherapeutics a descoperit ca luarea a 300mg de magneziu de doua ori pe zi reduce frecventa migrenelor.
Cele mai bune suplimente de magneziu
Daca te confrunti cu o deficienta de magneziu ai putea lua in calcul suplimentele de magneziu. Specialistii recomanda sa iei fie magneziu chelatat, magneziu citrat, magneziu glicinat sau magneziu treonat.
Uleiul de magneziu este, de asemenea, o optiune excelenta pentru cresterea nivelului de magneziu. Ungerea pielii cu magneziu accelereaza absorbtia acestui mineral. Iti poti da cu ulei de magneziu pe talpi inainte de a merge la culcare si vei avea un somn profund si te vei odihni foarte bine.
Sursa: draxe.com