- Mere
Un mar are in jur 10 g de zahar la 100 g fruct si 2 g de fibre care se afla in coaja. Ca si afinele si strugurii consumul de mere este considerat ca reduce riscul de diabet. Insa, de asemenea, un mar pe zi reduce si riscul de atac cerebral, un factor de risc major in cazul persoanelor cu diabet de tip 2. Potrivit unui studiu intins pe 10 ani la care au participat aproape 75.000 de oameni s-a descoperit ca subiectii ce consumau cantitati importante de mere si pere prezentau un risc cu 11% mai mic de atac cerebral.
- Pepene verde
Desi pare bogat in zahar de fapt contine doar 6 g la 100 de g de fructe. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de apa ceea ce inseamna si un nivel scazut de calorii.
Pepenele verde este o sursa importanta de licopen. Acest fitochimical imbunatateste sensibilitatea la insulina, reduce nivelul zaharului din sange si reduce riscul de diabet de tip 2.
- Avocado
Nu este un fruct in adevaratul sens al cuvantului insa avocado este o alegere extraordinara pentru persoanele cu diabet. Contine zero zahar si 7 grame de fibre per 100g de fruct. In plus, este bogat in grasimi mononesaturate, care imbunatatesc sensibilitatea la insulina.
Sursa: care2.com
Citeste continuarea: 1 2
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta