O porţie de lactate consumată zilnic are influențe surprinzătoare asupra organismului. Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum favorizează lactatele creşterea în înălţime, cum accelerează slăbirea în diete și de ce favorizează starea de bine.
1. Putem slăbi cu 30% mai repede dacă includem în dietă lapte și produse lactate (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă). Calciul din lapte se leagă de grăsimile alimentare din intestin și le blochează absorbția, apoi sunt eliminate din organism, în loc să se depună pe șoldurile noastre.
2. Laptele este singurul produs de origine animală care nu creează acidoză, adică nu îmbătrânește și nu îmbolnăvește. Produsele vegetale (legume, fructe, cereale) sunt alcalinizate, iar cele animale (carne, pește, ouă) determină un mediu acid. Ei bine, laptele este excepţia, pentru că prezența lui în organism este neutră.
3. Adolescenții care consumă lapte și produse lactate în cantitate crescută (3-4 porţii pe zi) au șanse să crească în înălțime cu 0,45% mai mult, independent de factorii genetici. Cu alte cuvinte, laptele face oamenii mai înalți, cu un plus de 0,5-1 cm pentru fiecare an ”bogat” în lapte!
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro