Ceai de busuioc, beneficii incredibile pentru sanatate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ceai de busuioc, beneficii incredibile pentru sanatate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ceai de busuioc, beneficii incredibile pentru sanatate
ceai de busuioc - sfatulparintilor.ro - pixabay - com - basil-3507984_1920

Busuiocul este cunoscut pentru proprietatile sale medicinale si vindecatoare. Te intrebi cat de bun este un ceai de busuioc?

Ceaiul de busuioc este miraculous pentru organismul omului.

Frunzele de busuioc sunt folosite intr-o varietate de preparate culinare. In plus fata de aroma, se spune ca planta culinara pastreaza si imbunatateste proprietatile alimentelor.

Te mai poate interesa: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

Ceai de busuioc, pentru digestie, dureri de cap si insomnii

Ceaiul de busuioc ajuta sa ai un intestin sanatos si o imunitatea puternica. Ceaiul de busuioc ajuta foarte mult cand ai probleme de digestie. Busuiocul intareste sistemul digestiv si nervos si poate fi un bun remediu pentru insomnii.

Eugenolul prezent in frunze asigura actiune antiinflamatoare in tractul digestiv. Ceaiul de busuioc ajuta la echilibrarea acidului din corp si restabileste nivelul corect al pH-ului corpului.

Proprietatile antiinflamatorii ale busuiocului pot ajuta la scaderea riscului de boli de inima, artrita reumatoida si afectiuni inflamatorii intestinale.

Ceaiul de busuioc este un remediu traditional pentru a trata o varietate de probleme de burta pe langa indigestie. Consumul de busuioc ar putea ajuta la reducerea balonarii si a retentiei de apa. Poate chiar stimula pierderea poftei de mancare si poate vindeca si refluxul acid.

Citeste si: Ceai de sunatoare. Care sunt beneficiile. Cand sa NU bei ceai de sunatoare!

Ceaiul de busuioc, minunat impotriva racelilor

Consumul de ceai de busuioc poate calma febra, durerile de cap, durerile in gat, raceala, tusea, gripa.

Uleiul esential de busuioc poate ajuta la gestionarea depresiei si anxietatii. Se crede ca planta stimuleaza neurotransmitatorii care regleaza hormonii responsabili de inducerea fericirii si a energiei.

Consumul de ceai de busuioc ajuta la eliberarea lenta a zaharului din sange.

Uleiul esential prezent in busuioc ajuta la reducerea nivelului de trigliceride si colesterol, care este un factor de risc persistent in randul diabeticilor.

Ceaiul de busuioc sustine functia hepatica si ajuta la detoxifierea corpului. Proprietatile puternice de detoxifiere ale busuiocului pot face minuni pentru sanatatea ficatului.

Nu rata nici: Ceai de ceapa. Beneficii si contraindicatii. Retete pentru imunitate, tuse si dureri

Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 10/09/2021