Cu toţii cunoaştem povestea „Sarea-n bucate” şi nu ne putem imagine o mâncare fără sare, însă trebuie să ţinem cont că prezenţa ei în exces în organism poate conduse la probleme serioase de sănătate. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a explicat pentru RTV.NET de ce sarea este bună, însă nu în cantităţi ridicate.
Sarea de bucătărie poate să conțină până la 3% sare marină și 15% alte săruri. În comerț se poate găsi şi sare rafinată care conține și alte substanțe pentru îmbunătățirea calităților. Datorită ionilor de sodiu, sarea constituie un conservant și condiment de bază în alimentație, fiind folosită şi în industria conservelor.
„Sarea este cel mai vechi conservant de care, însă, acum practic nu am mai avea nevoie, deoarece avem alte metode de conservare. Cu toate acestea, ne-am învăţat cu sarea din pricina gustului şi s-a ajuns la faptul că mâncarea fără sare pare să nu mai aibă niciun gust”, a declarat pentru RTV.NET Corina Zugravu. Cu toate acestea, asimilarea în organism a unei cantități prea mari de sare poate conduce la serioase probleme de sănătate, precum creșterea presiunii arteriale, disfuncții cardiovasculare, infarct, osteoporoză și cancer stomacal.
Citeste şi EMOŢIILE PUTERNICE SUNT CONTAGIOASE