Unul dintre cele mai folosite alimente în bucătărie, tradiționala sare, potențează gustul mâncării. Însă, folosită într-o cantitate mare dăunează semnificativ organismului.
Sarea intervine în mecanismul setei şi al eliminării toxinelor şi al apei din organism. De aceea, dacă nu există o indicaţie expresă din partea medicului de a o înlătura din alimentaţie, nu ar trebui să o faci. Însă nici să consumi produse foarte sărate sau să adaugi sare peste cantitatea folosită deja la prepararea mâncării.
O variantă recomandată de sare
Cori Grămescu explică: ”Dacă depăşim această cantitate stresăm rinichiul, riscăm să creştem tensiunea pe seama creşterii volumului de fluide din corp şi ne luptăm cu retenţia de apă”, tot ea adăugând că în ceea ce o priveşte, foloseşte sarea brută, nefiltrată, de la salinele româneşti.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?