Boala nu este niciodata o experienta placuta. Pe langa reducerea stresului si cresterea perioadei de somn si alimentele pot juca un rol important in recuperare, mai ales in cazul bolilor de sezon.
Iata cateva dintre cele mai bune si cele mai rele alimente cand esti bolnav.
- Supa de oase
Este folosita de multa vreme, si pe buna dreptate, ca remediu pentru orice fel de boala. Supa de oase preparata la foc mic este bogata in nutrienti, ca de exemplu magneziu, fosfor si alte minerale. Organismului ii este greu sa lupte cu o afectiune atunci cand are deficienta de ceva si, in plus, supa fiebinte de oase face bine si sufletului.
- Banane
Pe langa faptul ca sunt bogate in vitamine si ofera un plus de energie, bananele sunt blande cu stomacul. Ceea ce inseamna ca daca te confrunti cu probleme digestive bananele sunt alegeri intelepte alaturi de orez, sos de mere si paine prajita.
- Ceaiul fierbinte
Ceaiul verde nu doar ca este plin de antioxidanti, insa are si proprietati antivirale si antibacteriene – tocmai de aceea nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa. Insa daca nu te impaci cu cafeina atunci exista ceaiul de musetel, bogat in fenoli – antioxidanti cu puteri antibacteriene.
Citeste continuarea: 1 2