Ce gandesti este la fel de important ca si ce mananci. Iata de ce! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ce gandesti este la fel de important ca si ce mananci. Iata de ce!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ce gandesti este la fel de important ca si ce mananci. Iata de ce!
ce gandesti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - yoga-2176668_1920

In prezent oamenii de stiinta analizeaza tot mai atent interactiunea dintre minte si corp si modul in care aceasta influenteaza sanatatea si bolile.

Cercetari bine documentate au demonstrat legatura directa dintre emotii, credinte si ganduri si sanatatea fizica precum si schimbarile masurabile in codul genetic. In trecut, astfel de rezultate erau grupate sub numele de „efectul placebo”. Insa acum conexiunea minte corp, ignorata timp de secole, este analizata profund de medicina moderna, vechile modele teoretice ale bolilor fiind demontate pe rand ceea ce demonstreaza ca sanatatea este mult mai complexa decat se credea odata. Chiar daca o dieta sanatoasa conteaza foarte mult, s-a demonstrat sanatatea generala este mult mai influentata de starea mentala si emotionala decat luau in calcul pana acum medicii.

 

 

Este nevoie de mai mult decat de un mar pentru a tine doctorul departe?

„Cand ingrijeam pacientii bolnavi din Chicago nu aveam nicio indoiala legata de cauza pentru care nu se simteau bine. Nu mancau bine, fumau, consumau alcool si nu faceau niciodata miscare”, a explicat medicul Lissa Rankin, care acum a devenit specialist in medicina holistica. „Apoi, am acceptat un job de medic in California, unde pacientii mei aveau o dieta exclusiv organica, vegana, isi luau vitamine si cheltuiau o avere la centrele de sanate. Cu toate acestea, ei tot erau bolnavi. Am inceput sa ma intreb daca sunt lucruri legate de sanatate pe care Facultatea de Medicina nu mi le-a spus.”

Experientele Dr. Rankin au fost confirmate de rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii de la prestigiosul Benson-Henry Institute for Mind/Body Medicine de la Spitalul General Massachusetts. Astfel, 26 de adulti au fost invatati cateva tehnici de relaxare ca de exemplu meditatia si folosirea unor mantre pentru a fi studiate efectele acestor practici asupra corpului si in special al codului genetic al subiectilor testati. Participantilor li s-au facut teste complexe de sange ianinte si dupa executarea tehnicilor de relaxare. S-au studiat 22.000 de diferite secvente genetice astfel ca oamenii de stiinta au putut identifica si masura orice schimbare, indiferent de cat de mica era, care ar fi aparut in ADN-ul subiectilor in timpul si dupa executarea meditatiei, mantrei si celorlate tehnici.

 

 

Mintea stapaneste materia

Rezultatele nu sunt deloc surprinzatoare pentru cei care au studiat inainte efectele meditatiei: executarea fiecarei tehnici de catre participantii la studiu au demonstrat schimbari semnificative in genele responsabile sau legate de metabolism, imbatranire, raspunsul la insulina si relaxare. Modificarile indica o reducere majora a nivelului stresului si activarea telemetrilor, ceea ce inseamna ca tehnicile descrise mai sus au determinat schimbari observabile, masurabile care au condus la repararea ADN-ului. In esenta, schimbarile in starea mentala a participantilor au produs schimbari masurabile, reale si in organism inclusiv pana la nivelul genetic.

Aceste descoperiri explica experientele miraculoase traite Dina Proctor care a dezvoltat o tehnica simpla insa extrem de puternica de vizualizare si meditatie bazata pe munca pionerului in biologia celulala, Dr. Bruce Lipton. Utilizand tehnica deschisa mai jos, in numai cateva saptamani de practica. Proctor a obtinut schimbari extraordinare a biochimiei propriului sange.

 

 

Povestea Dinei

Dina a inceput sa fie interesata de rezultatele practicarii tehnicilor de meditatie si vizualizare si a decis sa faca un experiment pe ea insasi intrucat se confrunta de cativa ani cu un nivel crescut al colesterolului. Asa ca timp de doua saptamani, a practicat o vizualizare de trei minute – descrisa de ea astfel: „Am inceput sa vizualizez ca o raza de energie vindecatoare imi intra in corp si ajunge chiar in inima. Mi-am imaginat ca ma incearca o senzatie calda in timp ce raza intra si imi inconjura inima. Pe masura ce caldura devea mai puternica, mi-am inchipuit ca energia vindecatoare sub forma unor lichid dens, precum mierea calda, patrundea in muschii inimii si in sistemul circulator. Am ramas concentrata pe sentimentul de caldura care se raspandea in intregul sistem circulator. Cu ochii mintii l-am vazut in timp ce trecea din piept, in brate, picioare, degetele de la maini si picioare si ca se intorcea apoi in imima”.

Dupa numai cateva zile de practicare a tehnicii de meditatie a stiut, intuitiv, ca schimbari importante se intamplau in sangele ei. Asa ca a mers sa-si faca analize ale sangelui. Rezultatele: nivelul colesterolului a scazut de la 227 la 177 ceea ce demonstreaza, inca o data, puterea conexiunii minte corp: o schimbare mica a modului de gandire si a starii emotionale are efecte masurabile asupra corpului.

„Mintea controleaza biologicul. Despre asta este vorba in efectul placebo; mintea crede ca pastila are efect pozitiv si exact asta se intampla. In epigenetica s-a descoperit ca perceptia mediului este cea care controleaza genele. Nu esti victima genelor tale intrucat tu insuti poti schimba mediul sau si mai important – iti poti schimba perceptia. Expresia fizica este o consecinta a programului mental – programul este primul si abia mai apoi expresia fizica. Functia mintii este sa creeze coerenta intre credintele tale si realitatea ta”, a punctat Bruce Lipton.

 

 

Sursa: upliftconnect.com

Foto: Pixabay.com

 

Cuvinte cheie: , , ,
Data articol: 02/04/2017