Te-ai straduit mult sa fii sanatos. Urmaresti cu atentie fiecare calorie, faci sport in mod regulat si intotdeauna arunci galbenusul atunci cand faci omleta cu legume.
Poate ca este timpul sa iti schimbi parerea (cel putin in privinta oualelor). Adevarul e ca oul ca intreg nu creste riscul dezvoltarii bolilor de inima, potrivit nutritionistilor. De fapt, unii sepcialisti in alimentatie considera ca poate fi mai rau pentru sanatatea ta sa nu consumi galbenusul.
Controverse
Un cercetator, Nikolai Anichkov, a lansat la inceputul secolului XX ca galbenusul de ou impreuna cu alte surse de grasimi saturate si colesterol sunt periculoase pentru sanatatea sistemului circulator. Omul de stiinta a hranit iepuri cu colesterol pur si a observat ca arterele lor au fost infundate cu plaga, ceea ce a dus la boli de inima. De atunci insa, alti oameni de stiinta au pus sub semnul intrebarii legatura dintre ele. „Iepurii nu au nimic in comun cu organismul uman, iar colesterolul nu face parte, in niciun caz, din dieta lor obisnuita”.
Au mai fost si alte cercetari in aceeasi directie, in care dieta bogata in grasimi saturate era indicata drept principala vinovata in dezvoltarea bolilor de inima. Si cu toate ca s-a observat o oarecare legatura intre cele doua, nu s-a stabilit daca, totusi, prima este cauza aparitiei celei de-a doua.
Citeste si: Cum sa detectezi energiile negative cu ajutorul unui simplu ou. Uimitor ce se intampla!
Partea plina a paharului
In 2010, un studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition a scos la iveala faptul ca „grasimile saturate nu sunt asociate cu un risc crescut de boli coronariene, atac de cord sau blocarea arterelor”.
Dat fiind toate aceste informatii contradictorii, oamenii au inceput sa caute cauza declansarii bolilor de inima. Se pare ca inflamatiile cauzate de stresul cronic precum si consumul exagerat de ulei vegetal si carbohidrati procesati sunt adevaratii vinovati pentru imbolnavirea inimii si a sistemului circulator.
Adevarul gol golut
In cazul in care aruncai galbenusul este bine sa stii ca procedand astfel renuntai la o multime de nutrienti pe care acestia ii contine. Este vorba despre vitamina A, care este buna pentru piele, si complexul de vitamine B, pentru energie, sanatatea creierului si a muschilor etc. In plus, grasimea saturata aflata in galbenus este necesara atat pentru producerea unor hormoni, cat si pentru ajutarea organismului sa absoarba vitamine si minerale.
Atat timp cat esti atent la numarul caloriilor, consumul unui ou intreg nu te va face mai gras in ciuda continutului sau de grasimi. Ai grija totusi sa nu exagerezi cu consumul de oua.
Nu rata nici: Inspirational pentru viata: Esti morcov, ou sau bob de cafea?
Sursa: huffingtonpost.com
Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?