Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, iar acesta trebuie să conțină alimente sănătoase pentru a ajuta cu adevărat organismul să obțină energia necesară pe tot parsul zilei și să nu ne afecteze sănătatea.
Nutriționistul Gianluca Mech iti spune ce e bine să mănânci la micul dejun.
Ouă
Ouăle sunt sănătoase și delicioase. Studiile au demonstrat că consumul de ouă la micul dejun crește senzația de sațietate, reduce aportul de calorii la următoarea masă și ajută la menținerea nivelului constant de zahăr din sânge și insulină.
În plus, gălbenușurile de ou conțin luteină și zeaxantină. Acești antioxidanți ajută la prevenirea tulburărilor oculare, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară.
Ouăle sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de colină, un nutrient foarte important pentru sănătatea creierului și a ficatului.
Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc este cremos, delicios și hrănitor. Foarte bogat în proteine, induce senzația de sațietate și stimulează metabolismul.
Mai mult, iaurtul cu conținut ridicat de grăsimi conține acid linoleic conjugat (CLA), care poate stimula pierderea în greutate și reduce riscul apariției cancerului mamar.
Anumite tipuri de iaurt grecesc sunt surse bune de probiotice, cum ar fi Bifidobacteria, care ajută la o digestie sănătoasă. Puteți combina iaurtul cu fructe proaspete pentru a crește conținutul de vitamine, minerale și fibre al mesei”, explică nutriționistul Gianluca Mech.
Citeste si: Mic dejun sanatos pe timp de iarna. Vezi ce trebuie sa mananci neaparat cand e frig afara
Cafea
Cafeaua este băutura preferată a majorității oamenilor la începutul zilei. Este bogată în cofeină, care s-a dovedit a îmbunătăți starea de spirit, vigilența și performanța mentală.
Studiile arată că cea mai eficientă doză este de 38-400 mg pe zi, pentru a maximiza beneficiile cofeinei, reducând în același timp efectele secundare. De asemenea, s-a demonstrat că cafeina crește rata metabolică și arderea grăsimilor.
În plus, cafeaua este bogată în antioxidanți, care reduc inflamația, protejează celulele, vasele de sânge și scad riscul de diabet și boli hepatice.
Fulgi de ovăz
Ovăzul este alegerea ideală la micul dejun pentru iubitorii de cereale. Acesta conține o fibră unică numită beta-glucan, ce are multe beneficii pentru sănătate. Spre exemplu, ajută la reducerea nivelului de colesterol.
Ovăzul este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care protejează sănătatea inimii și contribuie la scăderea tensiunii arteriale”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.
Semințe de chia
Semințele de chia sunt extrem de hrănitoare și reprezintă o foarte bună sursă de fibre și antioxidanți. Sunt recomandate în special persoanelor care suferă de diabet, dar și celor predispuși la afecțiuni cardiovasculare.
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025