Ce boli vindeca tinctura de propolis - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce boli vindeca tinctura de propolis

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ce boli vindeca tinctura de propolis
Ce boli vindeca tinctura de propolis

Propolisul are o lunga istorie de utilizare ca tratament natural pentru o serie de probleme de sanatate. Tinctura de propolis vindeca boli si este folosita de multi oameni. Antiinfectios puternic cu spectru larg, cicatrizant si regenerativ epitelial puternic, tinctura de propolis reprezinta extractul alcoolic al propolisului.

Tinctura de propolis are o compozitie foarte complexa, continand antibiotice vegetale si multe elemente chimice de care organismul uman are nevoie (Fe, Zn, Cu, Co, Mn, Mo, Al, V, Ca, Si, St, Ba).

Calitatile deosebite ale tincturii de propolis sunt date de continutul sau bogat in flavonoide, compusi din familia polifenolilor care au puternice proprietati antioxidante, antifungice si antibacteriene.

Tinctura de propolis vindeca boli respiratorii

Tinctura de Propolis este un extract hidroalcoolic concentrat cu actiuni analgezice, antiinflamatoare si antivirale. Tinctura de propolis este recomandata pentru a vindeca boli precum raceala, gripa, bronsitele si virozele respiratorii.

De asemenea, tictura de propolis este miraculoasa pentru sinuzite, stari de imunitate scazuta, micoze bucale, colite, enterocolite, laringite, amigdalite si traheite.

Te mai poate interesa: Tinctura de propolis. 17 utilizari si beneficii. Contraindicatii

Tinctura de propolis vindeca bolile pielii

Extern, tinctura de propolis este indicata in afectiuni cutanate, printre care eczeme infectioase, micoze sau rani superficiale.

Propolisul poate promova vindecarea arsurilor minore, potrivit unui studiu din Journal of Alternative and Complementary Medicine. Pentru studiu, cercetatorii au comparat efectele unei creme de piele pe baza de propolis cu cele ale sulfadiazinei de argint, la pacientii cu arsuri de gradul II.

Rezultatele studiului au aratat ca propolisul si sulfadiazina de argint au fost la fel de eficiente in tratamentul arsurilor. Mai mult, propolisul pare sa ofere beneficii antiinflamatorii mai mari decat sulfadiazina de argint.

Efecte secundare posibile

Nu utilizati propolis daca aveti astm sau sunteti alergic la subprodusele apicole (inclusiv miere). Propolisul poate incetini coagularea sangelui si poate creste riscul de sangerare la persoanele cu tulburari de sangerare sau in timpul interventiei chirurgicale.

Te mai poate interesa: Aliment miraculos: De ce trebuie sa incerci neaparat propolisul

Data articol: 22/04/2022