Ce boli vindeca mierea de albine - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce boli vindeca mierea de albine

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ce boli vindeca mierea de albine
Ce boli vindeca mierea de albine

Te intrebi ce boli vindeca mierea de albine? Atunci ar fi bine sa stii urmatoarele informatii. Se spune ca mierea de albine vindeca numeroase boli, ea fiind folosita de mii de ani in tratarea unor afectiuni. Mierea este considerata unul dintre cele mai remarcabile daruri ale naturii pentru omenire.

Mierea contine in principal zahar, precum si un amestec de aminoacizi, vitamine, minerale, fier, zinc si antioxidanti.

Pe langa utilizarea sa ca indulcitor natural, mierea este utilizata ca agent antiinflamator, antioxidant si antibacterian.

Citeste si: Cand pot sa-i dau miere bebelusului?

Mierea de albine vindeca arsurile

Oamenii folosesc in mod obisnuit mierea pe cale orala pentru a trata tusea si local pentru a trata arsurile si pentru a vindeca rani.

Capacitatea antioxidanta a mierii este importanta in multe conditii de boala si se datoreaza unei game largi de compusi, inclusiv fenolici, peptide, acizi organici, enzime si produse de reactie Maillard.

Mierea de albine vindeca boli ale intestinului

Mierea este folosita de oamenii care sufera de boli gastrointestinale, cardiovasculare, inflamatorii si neoplazice. Egiptenii antici, asirienii, chinezii, grecii si romanii foloseau mierea pentru rani si boli ale intestinului.

Mierea naturala prezinta activitate bactericida impotriva multor organisme, inclusiv Salmonella, Shigella, Escherichia coli sau Helicobacter pylori.

Mierea ajuta persoanele care au probleme cu digestia. Mierea ar putea ajuta la ameliorarea afectiunilor tractului gastro-intestinal, cum ar fi diareea asociata cu gastroenterita.

Te mai poate interesa: Mierea de albine. 13 beneficii pentru sanatate. Cum de prepara cel mai delicios remediu de miere cu scortisoara

De asemenea, utilizarea mierii este foarte benefica in tratamentul tusei iritante.

Mierea este considerata ca fiind benefica pentru mentinerea sanatatii dintilor si a gingiilor.

Mierea a fost folosita de secole pentru tratamentul insomniei, deoarece are actiune hipnotica. Mierea este recomandata si pentru afectiuni ale pielii, dureri cardiace si palpitatii, toate dezechilibrele plamanilor si anemie.

Evita sa oferi miere copiilor cu varsta sub 1 an. Mierea poate provoca o afectiune gastro-intestinala rara, dar grava (botulismul infantil) cauzat de expunerea la spori de Clostridium botulinum. Bacteriile din spori pot creste si se pot inmulti in intestinele bebelusului, producand o toxina periculoasa.

Imagine de estelle heitz de la Pixabay

Data articol: 05/12/2020