Ești amatoare de pește? Află în continuare ce informații merită să știi, în plus, despre alimentul preferat, dar și ce cantitate de pește este recomandat să mănânci, în funcție de specia aleasă.
- Partea comestibilă din pește variază larg, de la circa 35% (calcanii și alte specii cu corpul foarte turtit), până la peste 90% (sturionii, la care sunt comestibile și cartilagiile, și pielea, aceștia neavând oase și solzi).
- Speciile marine și oceanice de pește au cavitatea abdominată mai redusă decât speciile de apă dulce.
- Proteinele din pește au importanță remarcabilă atât ca pondere (între 16-20%), cât și ca valoare (sunt proteine fine). Lipidele constituie componenta cea mai definitorie pentru diferitele categorii de pește, ponderea grăsimii la diferitele specii de pește variind foarte larg.
- Se disting pești slabi – „pește alb“ – cu mai puțin de 2% grăsime, pești semigrași, cu 2-8% grăsime, și pești grași, peste 8% grăsime.
- Circa ¾ din grăsimea de pește este compusă din acizi grași nesaturați, care au un rol benefic în alimentația omului.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Acum sunt citite aceste articole
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!