Shop
Ultimele 100 de articole

Cât de sănătoase sunt sarmalele? Abecedarul de nutriţie, lansat de profesorul Nicolae Hâncu

16 iunie 2012, , Vizualizări: 1,024
sfatulparintilor.ro - abecedarul-de-nutritie - Nicolae Hancu

Profesorul doctor Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a lansat  vineri volumul „Abecedarul de nutriţie”, la librăria Bastilia din Capitală. Aceasta este prima carte care conţine informaţii complete despre alimentaţia sănătoasă, editată de o autoritate în domeniu. Volumul se adresează tuturor şi are un singur scop: „să învăţăm să mâncăm sănătos”. Cât despre sarmale, profesorul spune că sunt sănătoase! „Cea mai sănătoasă mâncare din România”.

 „Abecedarul de nutriţie” a fost lansat vineri. Cartea cuprinde informaţii utile despre cum să ne alimentăm sănătos, acestea fiind prezentate pe înţelesul tuturor.

Nicolae  Hâncu a precizat în cadrul lansării că una din patru persoane suferă de obezitate în România şi că această carte este un prim pas în combaterea fenomenului.

De asemenea, profesorul a menţionat că românii mănâncă mai bine în mediul rural. De altfel, acesta a menţionat că sarmalele, dacă sunt făcute din varză proaspătă, carne slabă fără grăsime şi cu un strat de roşii, dar fără smântână sunt cele mai sănătoase alimente din România.

Nutriţionistul a menţionat că abuzul de fructe este dăunător.”Fresh-urile nu sunt sănătoase, pentru că acestea conţin porţia de fructe pe care în mod normal o poţi consuma într-o zi. De altfel, consumul de fructe trebuie moderat. Adică avem voie să mâncăm trei patru porţii pe zi, iar porţia înseamnă cât încape într-o palmă”, a declarat Hâncu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu