Tentația de a mânca o varietate de preparate este mai mare în vacanță. Așa că după concediu ajută-ţi organismul să-şi revină la normal. Poţi încerca și borșul!
Borşul este un produs obţinut prin fermentarea naturală a tărâţelor de grâu. Este foarte bogat în enzime active şi vitamine, în special B-uri, dar şi minerale (seleniu, crom) şi aminoacizi esenţiali. Din acest motiv este folosit nu numai pentru a da gust bun ciorbelor, ci şi ca aliment în dietele de slăbire sau ca adjuvant util pentru menţinerea sănătăţii.
Este un lichid acrişor, dietetic, are 7,7 kilocalorii la o cantitate de 100 mililitri şi constituie un tonic natural. Are rol purificator al organismului şi de ameliorare sau chiar de vindecare a unor afecţiuni. În acelaşi timp, ajută la reglarea metabolismului şi a digestiei.
Eficient în lupta cu kilogramele
Curele cu borş dau rezultate dacă le urmezi aproximativ trei săptămâni, iar după o pauză de şapte zile poţi repeta aceeaşi metodă. Recomandarea specialiştilor este să consumi băutura cu 15 minute înainte de masă. Apoi, de la o zi la alta, creşti numărul paharelor/cănilor, până la şapte. Borşul poate fi băut ca atare, nediluat, dar dacă este prea acru, îi poţi îmbunătăţi gustul cu suc de mere sau sirop de sfeclă de zahăr.
Citeste cum se prepara pe libertateapentrufemei.ro.