Toate tratatele de specialitate recomanda includerea in dieta zilnica a legumelor pentru a imbunatatii simtitor starea de sanatate si pofta de viata.
Studii recente, publicate in British Medical Journal confirma inca o data ca legumele verzi contribuie din plin la reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2. Cercetatorii de la Universitatea din Leicester, condusi de Patrice Carter, au analizat datele furnizate de sase studii la care au participa peste 200.000 de voluntari, concentrandu-se pe legatura directa dintre consumul de legume verzi si diabetul de tip 2. S-a constatat astfel ca, o portie in plus la necesarul zilnic de legume verzi (spanac, broccoli, salata, varza) reduce cu pana la 14% riscul de a dezvolta diabet de tip 2, datorita continutului ridicat de antioxidanti pe care il au aceste legume.
De asemenea, legumele verzi sunt surse sigure de calciu. Iar daca sunt gatite si cu putin usturoi sau ceapa, atunci ti-ai asigurat si o buna circulatie a sangelui. In plus, vei tine departe raceala. Pentru a-si pastra insa nutrientii, legumele trebuie doar putin calite, nu fierte sau prajite.
Datorita continutului bogat de antioxidanti, legumele verzi au si proprietati anti-aging. Potrivit datelor funizate de un studiu al cercetatorilor francezi de la Institutul National pentru Sanatate si Cercetari Medicale, substantele din varza verde, spanac sau brocolli reduc problemele de vedere provocate de trecerea anilor.
Foto: dreamstime.com
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?