Beneficiile dafinului. Cum se consuma si cat este de sanatos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Beneficiile dafinului. Cum se consuma si cat este de sanatos

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Beneficiile dafinului. Cum se consuma si cat este de sanatos
Beneficiile dafinului - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bay-leaf-2942399_1920

Beneficiile dafinului pentru sanatate sunt uimitoare. Oamenii folosesc frunze de dafin pentru diabet, cancer, probleme de stomac, durere si multe alte afectiuni.

Frunza de dafin este o planta care este frecvent utilizata la gatit, insa frunzele si uleiul sunt utilizate pentru a face medicamente.

Fiecare varietate de frunze de dafin are un gust usor diferit. Frunzele de dafin pot fi folosite proaspete, uscate, macinate sau intregi. Exista o varietate de beneficii pentru organism si utilizari ale frunzelor de dafin, ceea ce le face o planta populara pentru gatit.

Citeste si: Beneficiile ginsengului pentru trup si o minte sanatoasa

Beneficiile dafinului pentru sanatate

Frunzele de dafin adauga aroma mancarurilor populare, cum ar fi supele, tocanele si alte feluri de mancare sarate. Principalul beneficiu al frunzelor de dafin este ca pot imbunatati gustul meselor fara a adauga sodiu.

Se crede, de asemenea, ca frunzele de dafin pot oferi alte beneficii pentru sanatate.

Unii consumatori pregatesc ceaiul cu frunze de dafin, adauga frunze de dafin la bai sau zdrobesc frunzele de dafin intr-o crema de piele. Frunzele de dafin au fost, de asemenea, folosite de unii pentru a trata cancerul, gazele, matreata si durerile articulare sau furunculele (pentru care frunzele de dafin au fost utilizate local pe piele).

Te mai poate interesa: Beneficiile gutuilor. Vezi de ce boli te vindeca

Beneficiile dafinului pentru diabetici

Cercetarile arata ca administrarea frunzelor de dafin de doua ori pe zi, impreuna cu medicamentul pentru diabet, poate reduce nivelul zaharului din sange inainte de masa. De asemenea, pare sa imbunatateasca nivelul colesterolului.

Micronutrientii din frunzele de dafin includ vitamina A, vitamina C, vitamina B6, mangan, fier si calciu.

Frunzele de dafin se vand uscate, sfaramate sau macinate. Cu toate acestea, multi bucatari considera ca frunzele de dafin macinate sunt prea puternice si prefera sa foloseasca (si apoi sa arunce) o frunza intreaga atunci cand gateste.

Frunzele de dafin nu trebuie consumate intregi. Frunza ramane intacta si nu poate fi digerata.

Nu rata nici: Beneficiile rodiei pentru organism. Ce boli poti trata cu rodie

Imagine de zapach_bzu de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 19/01/2021