Beneficiile consumului zilnic de iaurt - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Beneficiile consumului zilnic de iaurt

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Beneficiile consumului zilnic de iaurt
Danone.ro

Consumul zilnic de iaurt, ca parte a unei alimentatii echilibrate, este recomandat, indiferent de varsta, pentru multiplele beneficii pe care le aduce. Simplu sau in variate combinatii, natural sau cu fructe, folosit la gatit delicioase retete de mancaruri si prajituri, iaurtul face parte dintr-un stil de viata sanatos.

 

Dupa ce savantul Elie Metchnikoff a demonstrat stiintific beneficiile iaurtului pentru sanatate,  Isaac Carasso a decis sa produca iaurt cu fermenti furnizati de Institutul Pasteur. La acel moment nu existau antibiotice, iar Carasso era interesat de lucrarile lui Metchnikoff si ingrozit de numarul mare de copii suferinzi de infectii intestinale, pentru care dorea sa gaseasca solutii. Primele iaurturi au fost astfel lansate sub numele Danone si vandute in farmacii, ele fiind singurul leac disponibil pentru refacerea sanatatii digestive.

 

 

Cu putine calorii si o valoare nutritionala mare, iaurtul este considerat aproape la fel de important in alimentatia umana precum fructele si legumele. In acelasi timp, e unul dintre alimentele recomandat la orice varsta. In copilarie iaurtul e prima recomandare a pediatrilor pentru diversificarea alimentatiei, in adolescenta devine un sprijin pentru nevoile unui organism aflat in dezvoltare, iar la maturitate si respectiv batranete ofera energie si reduce riscul aparitiei anumitor boli grave.

Introducerea sa in hrana celor mici in etapa de diversificare este indicata, nu doar datorita ingredientelor naturale si sanatoase din compozitia iaurtului,ci si datorita faptului ca acesta este o sursa importanta de proteine, minerale (fosfor, iod, poatsiu, zinc) si vitamine (A, B2, B5, B12).

 

Iata in continuare doar cateva beneficii ale acestui produs minunat:

– contribuie la buna functionare a organismului datorita continutului sau in proteine;
– faciliteaza digestia lactozei, chiar si la persoanele cu sensibilitate la lactoza, datorita fermentilor selectionati;
– este o sursa importanta de calciu si proteine, indispensabile pentru oase puternice;
– contine proteine si minerale necesare pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor;
– contribuie la buna functionare a florei intestinale datorita fermentilor activi;
– este mai usor de digerat decat laptele din care este obtinut;
– asigura organismului cei 9 aminoacizi esentiali pentru dezvoltarea si mentinerea tesuturilor
Danone.ro

Data articol: 20/08/2014