Beneficii uluitoare ale sarii de Himalaya si ale sarii celtice - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Beneficii uluitoare ale sarii de Himalaya si ale sarii celtice

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Beneficii uluitoare ale sarii de Himalaya si ale sarii celtice
sare de himalaya sare celtica - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - salt-1778597_1920

Sarea este folosita de sute de ani pentru da un plus de savoare mancarii, fiind vitala pentru existenta umana. Totusi, acum nu trebuie sa exagerezi cu consmul de sare, intrucat excesul, indiferent de domeniu, nu este nici indicat, nici de dorit. Si daca tot vorbim de sare… ar trebui sa stii ca exista diferente majore intra sarea de masa procesata si sarea de mare.

Sarea de mare vs sarea de masa

Sarea de masa se obtine din expunerea sarii naturale la o temperatura de aproape 700 grade C. In timpul acestui proces, compozitia chimica este complet alterata si toate beneficiile nutritionale sunt distruse.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

In cele din urma, ceea ce se bumeste sare de masa are 97.5% clorura de sodiu si 2.5% urmatoarele ingrediente: aditivi, iodina, zahar alb procesat si derivati ai aluminiului.

Ceea ce inseamna ca acest produs cu greu mai poate fi numit sare. Pana la urma, asa numita sare creste riscul de probleme cardiovasculare si boli cronice din cauza generarii de hipertensiune si arteroscleroza.

Asadar, atunci cand se vorbeste de faptul ca sarea nu este buna pentru sanatate este vorba despre sarea de masa. Spre deosebire de sarea adevarata, sarea de masa determina corpul sa retina apa si este atat de toxica incat trupul este comutat pe reactia „lupta sau fugi”.

Nu este de mirare ca oamenii care folosesc sarea de masa dezvolta diabet, guta si obezitate. In plus, cum este ionizata afecteaza negativ glanda tiroida ceea ce cauzeaza aparitia de boli autoimune.

Citeste si 5 motive sa ai in casa o veioza din sare de Himalaya

Beneficiile sarii adevarate

Cand vorbim de sarea adevarata, ca de exemplu sarea celtica sau sarea de Himalaya atunci exista si beneficii pe care oamenii ar trebui sa le stie.

Sarea de mare contine: 60 de saruri minerale care te ajuta sa ramai hidratat, un nivel suficient e sodiu astfel incat sa existe un raport echilibrat de sodiu-potasiu in organism, electroliti, saruri necesare petru o functionare proprice a sistemului imunitar, a tiroidei si a glandelor suprarenale, enzime digestive ce ajuta organismul sa absoarba mai multi nutrienti din alimentele pe care le consumi.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/03/2021