Shop
Ultimele 100 de articole

AVERTISMENT. Consumăm fructe şi legume INJECTATE şi IRADIATE. Află cum le recunoşti!

16 iunie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - alimente sanatoase - freestockphotos.biz

Medicii ne avertizează că nu mai consumăm fructe şi legume naturale. Acestea sunt tratate cu tot felul de substanţe dăunătoare, periculoase chiar pentru organism, ca să fie mai mari şi să pară mai frumoase, pentru a se vinde mai bine. Strugurii, merele şi roşiile sunt cele mai afectate.

Peste 60% din legume şi 30% din fructele de pe piaţă conţin pesticide, potrivit Agenţiei Europene pentru Securitatea Alimentară.

Cercetătorii din horticultură susţin că legumele şi fructele, în special cele aduse din import, sunt crescute cu substanţe create de chimişti în laboratoare.

„Cu siguranţă găsim reziduuri chimice în fruct, este cu siguranţă un semn că s-a intervenit chimic foarte mult. Iarăşi un indiciu clar atunci când tăiem o roşie, în calota fructului vedem un ţesut lemnos albicios. Este un alt indicu că acel fruct a fost maturizat forţat”, explică Costel Vânătoru, inginer horticol la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicolă Buzău.

„Tomatele care sunt foarte tari nu sunt tomate româneşti, sunt din import. Tomata românească nu este dură, lemnoasă. Roşiile injectate sunt mai tari întotdeauna. Pun mâna pe ea şi e clar că e injectată. Alea neinjectate sunt mai moi un pic. Şi gustul diferă”, adaugă inginerul.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.