- Zaharul creeaza dependenta
Este ca un drog, caci creeaza dependenta. Zaharul declanseaza eliberarea unor substante la nivelul centrilor placerii din creier, subtante de tip opioid, dar si dopamina. Si la fel ca in cazul drogurilor, oamenii incep sa dezvolte o toleranta la zahar, ceea ce inseamna ca au nevoie de o cantitate din ce in ce mai mare pentru a se simti bine. S-a demonstrat pe studiile cu animale ca soarecii dependenti de zahar ca atunci cand li se luau dulciurile din fata incepeau sa le clantane dintii, sa tremure sau sa dea dovada de anxietate.
- Zaharul transforma omul intr-un animal vesnic flamand
Un consum prea mare de zahar afecteaza abilitatea organismului de a-i trimite creierului mesajul ca este satul. Se produce un dezechilibru la nivel chimic in creier care iti face incapabil corpul de a se simti satul. In acest fel iti va fi mereu foame, indiferent de faptul ca abia ai mancat.
- Vei avea impresia ca doar zaharul iti poate oferi energie
Cunosti sentimentul, iei un baton de ciocolata, il mananci si experimentezi un surplus de energie imediat. Partea proasta este ca in scurt timp, aceasta senzatie va disparea si nu vei mai simti decat epuizare. Iar asta te va face sa mai vrei un baton de ciocolata si, uite asa, vei intra intr-un cerc vicios.
Sursa: Prevention.com
Citeste continuarea: 1 2
RELAȚIILE se îmbunătățesc pentru 3 ZODII în săptămâna 6-12 ianuarie 2025
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII la finalul săptămânii 6-12 ianuarie 2025
ZODIA care face din SĂNĂTATE și BUNĂSTARE o prioritate de top în 2025, conform astrelor