4. Rosiile
Consumul regulat de rosii si produse din rosii este asociat cu un risc scazut pentru dezvoltarea mai multor forme de cancer dar au si rol benefic in cazul bolilor de inima. Printre cele mai importante component ale tomatelor se numara licopenul, care a fost supus multor studii. S-a descoperit ca productia in corp de (TNF-alfa) s-a redus cu peste 30% dupa o luna de consum de suc natural provenit din rosii crude.
Afla tot ce ai nevoie sa stii despre alimentatia alcalina, singura care te tine departe de boli, iti reda energia, te detoxifica, vitaminizeaza si slabeste in acelasi timp. Clic aici.
5. Fructe si legume crude
Exista suficiente dovezi care indica faptul ca o dieta bazata pe fructe si legume crude bogate in antioxidanti are beneficii anti-inflamatorii. Cu cat consumul este mai ridicat, cu atat este mai semnificativa reducerea agentilor inflamatori in corp. In general legumele si fructele (in special cele de culoare inchisa) sunt excelente de indole-3-carbinol care ajuta la vindecarea celulelor si blocheaza dezvoltarea celor canceroase. O echipa de cercetatori de la Universitatea Ohio au anuntat ca antocianinele, compusii care dau culoarea rosie verzei sunt capabili sa impiedice dezvoltarea cancerului de colon atat in vitro cat si la cobai.
Citeste continuarea: 1 2