Una dintre cele mai populare gustări pentru români este covrigul. Cei mai mulţi dintre noi ne începem ziua cu un covrig sau mai mulţi şi uneori mai ronţăim câte unul chiar şi în timpul zilei. Ca orice produs de panificaţie, covrigul nu este cel mai prietenos produs pentru siluetă, însă dacă mai este şi mâncat în exces, atunci poate cauza probleme pentru sănătate.
Chiar dacă nutriţioniştii recomandă să nu sărim peste micul dejun, pentru că dă energie pentru începutul de zi, mulţi oameni ignoră acest sfat şi apelează la o soluţie provizorie, mult mai la îndemână: covrigii. Avantajul lor este că pot fi mâncaţi în drum spre serviciu sau chiar în timp ce lucrăm şi ne dă repede senzaţia de saţietate.
De când au devenit atât de populari, nutriţioniştii trag un semnal de alarmă şi îi avertizează pe consumatori asupra riscurilor pentru sănătate.
„Ca orice alt aliment consumat în exces, covrigul nu face bine. Dacă se mănâncă un covrig pe zi sau un covrig o dată la câteva zile, nu este nicio problemă, dar dacă se exagerează atunci apar problemele”, a declarat pentru RTV.NET
Conform specialistului, un covrig de 100 de grame, care este echivalentul a două felii mari de pâine, conţine între 280 de calorii şi 300 de calorii. Covrigii, atât de populari printre români, au în compoziţie făină albă, lipsită de substanţe nutritive, cum ar fi vitamine, fibre şi proteine şi un element surpriză, zahăr.
Află ce efect au covrigi asupra celor cu glicemia ridicată pe RTV.NET.
RELAȚIILE se îmbunătățesc pentru 3 ZODII în săptămâna 6-12 ianuarie 2025
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII la finalul săptămânii 6-12 ianuarie 2025
ZODIA care face din SĂNĂTATE și BUNĂSTARE o prioritate de top în 2025, conform astrelor