Gastrita este afecţiunea mucoasei gastrice reprezentată de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice, alergice. Cel mai frecvent, aceasta se manifestă printr-o senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, ce alimente trebuie să evite cu desăvârşire persoanele care suferă de gastrită.
Multe gastrite sunt produse de microbul denumit Helicobacter pylori, care populează stomacul. Acest microb poate duce la apariţia gastritei, a ulcerului gastro-duodenal şi în timp, chiar a cancerului gastric. De aceea, această afecţiune nu trebuie neglijată şi trebuie tratată corespunzător.
Potrivit nutriţionistului Corina Zugravu, alimentele bogate în fibre, alimentele prea reci sau prea calde sunt interzise persoanelor care au gastrită. De asemenea, trebuie evitate condimentele iritante, deoarece stimularea gustativă intensă produce o secreţie puternică de sucuri gastrice care nu sunt suportate de stomacul sensibilizat.
VEZI ŞI ALIMENTELE CARE AJUTĂ LA SCPDEREA GLICEMIEI