Tot in alimente se afla secretul rezistentei la canicula. Intrebarea este: ce trebuie sa mancam?
Se anunta zile lungi de canicula, iar corpul nostru este expus pericolelor chiar si daca stam in casa. Atunci cand temperatura de afara creste, disconfortul se simte si in interiorul locuintelor noastre deoarece peretii se incalzesc usor.
Sa stai toata ziua cu aer conditionat nu e nici asta o solutie. Si atunci… ce e de facut? Una din masurile pe care o putem lua impotriva caniculei este sa stim ce sa mancam.
Exista alimente care ne ajuta, ba chiar ne protejeaza in aceasta perioada de canicula. Sa luam exemplul morcovilor. Acestia contin beta-caroten si o serie de antioxidanti esentiali care ne tin departe de alergiile de vara, aerul uscat si praf.
Sucul de morcovi cu putin ghimbir, consumat rece, ne racoreste mai bine decat o limonada, spun medicii. Ghimbirul are rolul de a stabili un echilibru in stomac si face arderile mai usoare, iar morcovii hranesc in profunzime fiecare celula si tesut.
Citeste lista completa pe TeoTrandafir.com
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie